עיצוב תעשייתי פרוייקט גמר

sharon.delevi@gmail.com
    instagram icon @sharondelevi

XXX הזנה של גוף קרמי בברזל

אדמה ומתכות הם יסודות בסיסיים כמעט בכל דבר שאנו רואים סביבנו. במפגש בין השניים טמון פוטנציאל אדיר לאינספור אפשרויות חומריות, אסתטיות ופונקציונליות. מאז ומתמיד קיים בעולם הקרמיקה שימוש במתכות ובשילוב של יסודות שונים מתגלות תופעות מפתיעות בהחלט. האפשרות להעניק לחומר ערכים שונים היא אינסופית. ברזל שחור, או מגנטיט (Magnetite), הוא יסוד נפוץ שקיים כמעט בכל הסלעים. בפרויקט, הוא שולב ביציקה קרמית (slip cast) ונבחן במנעד של מניפולציות בתהליך הייצור. שריפה בתנורים שונים אפשרה בחינה של תהליך חמצון הברזל בשריפה ואיבוד תכונותיו המתכתיות. החלדת הברזל, חשיפת השכבות, מנעד צבעוני ואפשרויות אסתטיות ופונקציונליות שונות הם רק ההתחלה.

טבע יציקות עבודת יד קראפט
    project-image-2