ארכיטקטורה פרוייקט גמר

nicolekoussa5@gmail.com
    arch2020.bezalel.ac.il/nicole-koussa/

The Open School Of Musrara

חינוך איכותי מוביל לשינוי חיובי, יהיה זה פיזי, חברתי, תרבותי ואפילו רוחני. חינוך איכותי הוא נכס פיתוח למשק, לקהילה ולאנשים פרטיים. זה מאפשר לאוכלוסייה לפעול למען אינטרס משותף בכללותו, ולהכניס אלמנטים רצויים וחיוביים של מודרניציה. זה גם מאפשר לאנשים להתייעל בהתמודדות עם מכשולים מכשולים ואתגרים העומדים בדרכם לקידום חברתי. כיום, מזרח ירושלים ניצבת בפני מציאות קשה. עם מחסור של 2,476 כיתות, 33% מכלל אוכלוסיית גיל בית ספר (110,496) אינם מסיימים 12 שנות לימוד. זהו מספר מזעזע, במיוחד בהשוואה לשיעור נשירה של אחוז אחד בלבד במערב ירושלים. (עיר עמים, דוח מצב שנתי 2018). לא רק זאת, מערכת בתי הספר נותרה כמו שהיא למרות עולמנו המשתנה במהירות. היא מבוססת על ערכים תעשייתיים מתיישנים, מקדמת חוסר אוטונומיה, ותהליך הלמידה אינו אותנטי ולא משאיר מקום להתעניינות או התלהבות. מטרת הפרויקט היא לתת גישה לקהילה לתוך הבית ספר ולא לנתק אותה ממנו. פרוגרמות עשויות להיות מושרשות בהשתתפות ציבורית. הלמידה צריכה להתרכז בעשייה ופחות בשיטות תיאורטיות. יתאפשר לתלמידים לשוטט ברחבי העיר וללמוד ממנה. הפרויקט מהווה תקווה ליצור רשת חינוכית חדשה לעיר אשר לא רק תוסיף כיתות אלא תשמש מודל לשיקולים נדרשים בעת תכנון מרחב חינוך איכותי.

ארכיטקטורה חברה וקהילה מצטייני בצלאל בסביבה מקומיות
    project-image-2