ארכיטקטורה פרוייקט גמר

    ים חטר
    YAM CHOTER

    yamchoter@gmail.com
    yamarchitecture.wixsite.com/portfolio

    נחל – עיר – מדבר

    נחל באר שבע הינו נחל אכזב הזורם באיזור הנגב. אורכו כ-50 ק"מ והוא אחד מיובליו של נחל הבשור. ראשיתו כק"מ דרומית לעיר ערד והוא ממשיך מערבה, חוצה את בקעת ערד ועובר את תל באר שבע לכיוון העיר באר שבע. מראשית הנחל ועד לעיר באר שבע נשפכים אל הנחל יובלים היורדים מרכס הרי דימונה ויובלים מהמורדות הדרומיים של הר חברון. הנחל ממשיך מבאר שבע דרום מערבה עד שנשפך לנחל הבשור ונחל צאלים ומשם הוא ממשיך לים התיכון. הנחל פוגש את העיר ממזרח למערב ומגיע לשכונת נווה נוי ומהווה גבול לשכונת וילות פלח שבע. המתחם המדובר נמצא בצד המערבי של נווה נוי. שכונת נווה נוי בבאר שבע היא שכונה ותיקה שהוקמה בתחילת שנות החמישים. מדובר בשכונה שקטה מאוד, קהילתית, מעין אווירת כפר בתוך העיר והיא מאופיינת בבנייה צמודת קרקע בלבד. החזון לגבי המתחם הינו לחבר את תושבי העיר אל הואדי ואל אוצרות הטבע שיש לו להציע. נכון להיום אין גישה לתוך הואדי אלא רק מסלולי טיול מסביב. המסלולים הללו נמצאים על שבילים מרוצפים לצידי הנחל. החיבור ייעשה ע"י בניה של מערכת המחברת את הגדות מהמתחם המדובר תוך בניית מתווה לפרויקט מגורים המורכב מגן גאומטרי מרחבי המוצל במערכת תלת מימדית שהיא גם גג וגם בנין. מרחבים סביב הנחל יתמלאו בתסריט עירוני חדש שמגלה מחדש את הנחל והופך אותו לדומיננטי. כך למעשה הגשר ייהפך להיות חלק מהפרויקט ומחבר את שתי הגדות באופן בו נוצרת צפיפות עירונית חדשה ומערכת יחסים בין הגשר לצל. לתוך הצל תיכנס פרוגרמה חדשה ושימושית שתחצה את הנחל. הקמת פארק סביב קטע מנחל באר שבע וסמוך לשכונת מגורים תייצר הזדמנות מיוחדת להפגיש בין מבקרים לבין תושבי העיר. תמהיל זה יהפוך את האיזור לשוקק יותר, חי יותר, ואטרקטיבי יותר. הנוף המדברי הטבעי ישמר, לאורכו יבנה פארק מוגבה הצופה אל הנחל, המכיל פינות ישיבה, ובית קפה, שגם ישמש צל לטבע שמתחת. החזון הפרוגרמתי הוא לייצר צפיפות עירונית חדשה שתשלב ותקיים מערכות יחסים חדשות בין מגורים למסחר, פנאי ובילוי, שטחים ירוקים ופארקים, גנים ירוקים ומדשאות, תוך זיקה מתמדת לאופי המדברי של העיר והאופי הבאר שבעי. העיר, כמקום בו מתקיימות התרחשויות עירוניות מגוונות ונועד להפגיש בין בני אדם ולקיים מערכות יחסים בין שימושים מסויימים יבוא מחדש לידי ביטוי בפרויקט. על גשר התחבורה הקיים יתלה מבנה ציבורי חדש ובו בית ספר וספריה עירונית שייצרו חיבור בין הקהילה לטבע הייחודי. הפארק שרוצה להשתלב ולהיות חלק בלתי נפרד מהמרקם העירוני הקיים, ישלב צורניות גיאומטרית המאפיינת את סגנון האדריכלות העירוני, וייצר שילוב דרמטי עם הנוף המדברי. החזון הכללי של הפרויקט הוא להפוך את הנחל למקום עירוני אטרקטיבי עשיר בהתרחשויות עירוניות מגוונות. השאיפה היא לייצר מרחב שבו יתקיים תסריט אורבני חדש שימלא את העיר בשפע פעילויות המקשרות את הנחל לעיר וכך תגיע לעיר בשורה חדשה שתאייר אותה במכחול חדש.

    אורבני ארכיטקטורה חברה וקהילה טבע מצטייני בצלאל בסביבה
    project-image-2
    project-image-2
    project-image-3
    project-image-4

    הצעות נוספות:

    בעקבות העצים
    Live'n'Breathe
    חרדים לסביבה
    נוף ילדות
    Arch. In-Formation
    בצלאל בוגרי.ות 2020 ↖ Bezalel Graduates 2020 ↖ بتسلئيل خريجي/ات 2020 ↖ בצלאל בוגרי.ות 2020 ↖ Bezalel Graduates 2020 ↖ بتسلئيل خريجي/ات 2020 ↖ בצלאל בוגרי.ות 2020 ↖ Bezalel Graduates 2020 ↖ بتسلئيل خريجي/ات 2020 ↖ בצלאל בוגרי.ות 2020 ↖ Bezalel Graduates 2020 ↖ بتسلئيل خريجي/ات 2020 ↖

    אפיון ועיצוב: Re-Levant

    פיתוח: Tranquilo